Jag gjorde tre saker: fudgetårta, chokladbollar och blåbärsmuffins. Allt sockerfritt ( och sötningsmedel), mjölkfritt och fritt från margarin och smör.
Fudgetårtan är den samma som jag gjorde förra helgen, se tidigare inlägg.
Chokladbollarna gör man genom att mixa ihop: 100 gram dadlar, 2 msk kokosfett, 2 msk kakao, 1/2 dl havregryn och 2 msk vatten. Jag rullade bollar i riven kokos. Receptet är från Råsmart familj.
Blåbärmuffinsen är från Smarta sötsaker och man blandar: 3 1/2 dl mandelmjöl ( står mandel i receptet som man ska mixa till mjöl, jag tog en genväg) , en mosad banan, tre ägg, 2 msk kokosolja, 1/2 tsk bakpulver och en nypa salt. När jag blandat allt rörde jag i en dl blåbär. Smeten kletades ner i sex muffinsformar som smorts med kokosolja. Gräddades i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar