onsdag 15 oktober 2014

Höstmat

Just nu så är det ju helt klart rotfrukternas tid. Billigt och näringsrikt! Tisdagens kvällsmat bjöd på ugnsrostade rotfrukter. I kylskåpet låg palsternacka, rödbetor, morot och jordärtskockor. Lite lök fick också vara med. Flingsalt, lite rapsolja och flytande honung ringlades över. På bänken hade jag lite rosmarin som jag gjorde slut på. Vet inte om det blev så mycket smak av den men fint var det.

Det här är en perfekt rätt att förbereda för en barnfamilj. Allt kan skalas och skäras i bitar i förväg och förvaras i plastpåsar/ burkar i kylskåpet. När man kommer hem häller man allt på plåten och in i ugnen. Jag brukar köra på 225 grade i ca 30-40 minuter. 

Vi åt äppeltzatziki till! Annars är vitlökssås mumsigt. Jag gör den på gräddfil, vitlök och salt och peppar. 

Onsdagens lunch blir de rester som blev kvar! Ikväll är det lasange från frysen som gäller för alla pojkar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar