lördag 16 augusti 2014

Marinerade kantareller

i dag gjorde jag två små burkar med kantareller marinerade i kallpressad rapsolja. På semestern köpte jag på mig ekologisk kallpressad rapsolja från Sänkdalens gård. Jag provar ett recept från en av mina favorittidningar Lantliv mat och vin. Först gör man en lag på:
4 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 ½ tsk salt
4 vitpepparkorn
2 tsk dillfrön
1 schalottenlök

Den sjuder man i tio minuter och sedan silar av. Förväller 500 gram kantareller i lagen och sedan häller man av lagen. Svampen läggs i burkar. Man hettar upp olja, 2 dl kallpressad rapsolja med dillvippor som man sedan häller över och täcker svampen med. Den ska dra några dagar innan man använder den.

En burk blir till oss och den andra ska ges bort.

Måste också säga att vad lätt det är att koka upp, sjuda osv med en ny spishäll! Nu mer äventyr i köket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar