Till rullarna hade vi en dippsås som jag gjorde genom att koka upp en dl vatten och rörde ut 1/2 dl rörsocker. Blandade ner saften av en lime, en hackad chili, två hackade vitlöksklyftor, 2 tsk risvinäger och 1/2 dl fisksås. Yummie yummie yummie!
lördag 22 februari 2014
Vietnamesiska vårrullar
Jisses vad det var gott med vietnamesiska vårrullar. Det var första gången jag gjorde sådana och det ska definitivt göras igen. Eftersom jag inte hade alla ingredienser till något av de fyra recepten jag dragit ut för att göra så blev det ett eget hittepå. Jag strimlade två morötter i tändssticksstorlek, hackade en halv röd lök fint, hyvlade vitkål och skivade fyra champinjoner fint. Wokade detta i lite olja. Sedan tog jag rispapper, ett i taget och doppade i hett vatten i fem sekunder, la på en tallrik, la på lite fyllning plus lite hackade räkor och vek ihop.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
ser gott ut ska göra detsamma idag kram mor
SvaraRadera