tisdag 18 februari 2014

Äppelkaka

Blev lite sugen på att baka så jag och L slängde ihop en äppelkaka. En klassisk sockerkakssmet och så klyftade jag tre äpplen som jag blandade med kanel och socker och stack ner i smeten. L gillar att vispa och slicka rent visparna:) det var väl toppen när man som barn fick slicka ur bunken.

För övrigt var det så skönt att jag i söndags la lite tid på att förbereda lite av veckans mat. Jag gjorde en köttfärssås, fyllningen till kycklingenchiladas och frös in ris och kyckling som blev kvar från söndagslunchen. Så i menyn de tre första dagarna blev så här:

Måndag: kycklingenchiladas, bara att ta fram fyllningen och kicka ut på tortillas, rulla ihop och strö på lite ost och gratinera i ugnen en stund.

Tisdag: pasta och köttfärssås, bara att koka pastan och värma såsen

Onsdag: kyckling och löksoppa med ris, bara att koka löken i buljong och på slutet värma kycklingen i den. Ris läggs i tallriken och så häller man soppan över. Perfekt att ta tillvara ris som blir över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar