lördag 24 januari 2015

Thailändsk fiskgryta

Det sägs att man inte ska bjuda gäster på något man inte gjort förut. Men det gör vi! Efter gårdagens gryta så kände jag dock lite tveksamhet men det blev en hitt. Grytan var superenkel att göra så där  som man vill att vardagsmat ska vara men det var toppbetyg på smak. Blir absolut fler gånger. Vi var fyra vuxna och fyra barn. Det räckte till alla plus att de flesta tog om. Jag fick dessutom två matlådor. 

Man fräste tre msk röd thaicurry i olja, hällde på två burkar kokosmjölk och tre citrongräs man bankat lite på. Smaken kommer fram bättre då. Låt koka upp och ha sedan i två finhackade röda chili, en hackad vitlöksklyfta, två msk riven ingefära, ett krm chiliflakes, en lime både skal och saft. Därefter ska fisken i. Jag tog två paket torsk och sedan när den var klar 500 gram räkor och garnerade med färsk koriander . Vi åt med ris och nötter till. Den som vill ha starkare kan ha sambal till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar