måndag 23 mars 2015

Biff i stora lass

På söndagar brukar jag planera veckans mat och förbereda lite. Den här söndagen blev det en vitkålssallad och en bönsallad. Håller hel veckan. Jag gjorde också massor av kikärtsbiffar och feta och zucchinibiffar för att frysa in på jobbet. 

Zucchinibiffar: riv två zucchini och låt rinna av. Blanda med fetaost, jag tar ofta bulgarisk eller bosnisk ost som man kan köpa i stora plåtburkar. Ett ägg och en dl mjöl. Krydda efter smak. Jag är tokig i dill så det brukar bli det men alla gröna örter passar. Klicka ut i stekpanna som du värmt med olja. 

Kikärtsbiffarna var ett recept från Hemmets journal som jag hittade. Sök på lättgjorda kikärtsbiffar så hittar du. Mycket bra basrecept. 

Måndagens lunch blev zucchinibiffar, tzatziki, färsk spenat och cocktailtomater. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar