Lingondrickan gjorde jag efter det här receptet http://alltommat.se/recept/lingondricka/
Gott till julmaten! Och fint att duka med:)
Inlagda päron brukar vi äta som efterrätt med lite lättvispad grädde. Päron kokas i sockerlag och läggs sedan i en burk. 5 dl vatten med 5 dl socker kokas upp med en bit strimlad ingefära, några kanelstänger och citronskal. Päronen skalas först. Beroende på sort så tar det olika lång tid att koka päronen. Ibland blir det med saffran också men i år valde jag att bara göra med ingefära.
Chokladen gjorde vi så här: PA rostade hasselnötter och sockerglaserade dem. 250 gram av mörk choklad smältes i vattenbad och rördes med två msk smör och breddes ut i en form. Vi strödde på nätterna och sedan flingsalt. Låt stå och stelna!
I morgon blir det lite knäcke och saffransskorpor. Kanske hinner jag med lite bollar av olika sorter också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar