lördag 31 maj 2014

Raw chokladkaka

Suget efter att få baka är stort! Så länge blev det en rawkaka. Att "baka" raw är nog bland det enklaste man kan göra. Att baka en perfekt sockerkaka eller få till en ljuvlig rabarberpaj är desto svårare. Kan man trycka på en knapp så kan man baka raw. Man behöver en matberedare helt enkelt.

Den här gör man så här: 
Mixa 2,5 dl mandelmjöl med 1/2 dl raw kakao, jag använder Voltaires, 7 dadlar och lite vaniljpulver. Tryck ut i en form som är smord med kokosolja.

Mixa sedan ihop 3 dl cashewnötter som legat i blöt några timmar, 2 msk kokosolja, lite agave, 1 tsk vaniljpulver, 1 dl raw kakao, några dadlar och späd med vatten. Mixa, mixa mer och till sist mixa ännu mer. Håll på tills du får den konsistens du vill ha. Häll på botten. In i frysen så den får stelna till och förvara sedan i kylskåp.

Den har en stark chokladsmak! Gissar att den är god med lite färska hallon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar